Waar zouden we zijn zonder de moderne waterkoker? Ach, dan zouden we het water toch nog steeds gewoon tot een kookpunt laten komen in een ouderwetse (fluit)ketel? Maar, eerlijk is eerlijk, de waterkoker van nu is wel voorzien van een fraai staaltje techniek en een evenzo fraai design. Ze zijn voorzien van een droogkookbeveiliging en bij sommige waterkokers kun je het water tot een kookpunt zien komen, door middel van een blauw licht dat door de waterniveau-indicator heen schijnt. Als je niets te doen hebt tijdens het waterkoken, kun je altijd nog dit verschijnsel bekijken.
Ook zijn er tegenwoordig waterkokers op de markt die uitgerust zijn met een instelbare temperatuursfunctie. Deze functie is uitermate handig voor theedrinkers (zij hebben vaak een voorkeur voor net-niet-kokend water) en voor bijvoorbeeld mensen die een lekkere warme kruik willen gebruiken. Het hoeft geen betoog dat er geen kokend water in een kruik moet, die je daarna lekker op je buik legt.
Sommige waterkokers zijn ontworpen door industrieel designers. Zoals de waterkoker van Jacob Jensen: de Electric Kettle. Deze waterkoker staat zelfs in het museum en heeft meerdere design-awards gewonnen.

    11-02-2013 09:45