Informatie en advies waterkoker-zaak.nl

  1. Inleiding
  2. Materiaal
  3. Temperatuur
  4. Hoe werkt een waterkoker?
  5. Onderhoud

Inleiding

Waterkoker kopen? Er zijn heel veel verschillende waterkokers van verschillende materialen. Er zijn waterkokers waarbij je de temperatuur kan instellen en waterkokers met een warmhoudfunctie. Hoe werkt een waterkoker eigenlijk en hoe onderhoud je een waterkoker? Deze onderwerpen worden in de tekst hieronder uitgebreider uitgelegd.

Materiaal

Een waterkoker kan van verschillende materialen gemaakt worden zoals: glas, keramiek, kunststof of roestvrij staal. Daarnaast heeft elke waterkoker wat basiselementen zoals de voet, het handvat en een verwarmingselement. De voet kan vast of draaibaar zijn. Als de voet vast zit dan moet de waterkoker altijd op dezelfde plek staan. Bij een draaibare waterkoker is de basisplaat 360 graden rond en bevindt zich in het midden het opzetstuk. Het verwarmingselement zit meestal onderin de waterkoker.

Temperatuur

Er zijn waterkokers met een instelbare temperatuur en waterkokers met een warmhoudfunctie. Bij waterkokers met een instelbare temperatuur kun je de temperatuur zelf instellen hoe warm je het water wil hebben. Dat is handig voor als je verschillende soorten thee drinkt of voor babyvoeding. Ook zijn er waterkokers met een warmhoudfunctie. Door de warmhoudfunctie kan je het water langer warm houden, dit is handig als je meerdere kopjes thee achter elkaar wil, je hoeft dan niet opnieuw water te gaan koken.

Hoe werkt een waterkoker?

Hoe werkt een waterkoker eigenlijk? Een waterkoker werkt altijd op stroom. Doordat je de schakelaar van de waterkoker aanzet wordt het verwarmingselement warm en verwarmt het verwarmingselement het water en na een tijdje begint het water te koken.

Onderhoud van de waterkoker

Een waterkoker met een dompelaar als verwarmingselement heeft na een tijd kalk op het verwarmingselement. Het is ook verstandig om af en toe je waterkoker te ontkalken, zo hou je de waterkoker schoon en kalkloos, dit kan je doen door azijn te gaan koken, maar als u geen zin heeft in een azijn geur in uw huis, dan adviseer ik u om een waterkokerontkalker aan te schaffen. Overigens zijn de azijndampen wel schadelijk voor uw gezondheid. U kunt de ontkalker ook gebruiken voor koffiezetapparaten en wasmachines.

Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)