Het eerste water werd gekookt in een ketel op een gemaakt vuur. Daarna kregen we daar pannen voor en nog iets later kwam de fluitketel. De fluitketel laat een schel gefluit horen als het water zijn kookpunt bereikt. Maar in onze nieuwe maatschappij heeft iedereen ook ineens haast gekregen en daarom werd er weer iets nieuws bedacht. Een elektrische waterkoker die doet dit karweitje namelijk in de helft van de tijd. Niet dat de meeste mensen voor de fluitketel gaan staan wachten totdat deze klaar is maar toch, het scheelt gewoon tijd.
 
Nu hebben wij op onze website waterkoker-zaak.nl een ruim assortiment waterkokers. Er zitten hele luxe waterkokers die op temperatuur ingesteld kunnen worden. Ook heeft zo’n waterkoker vaak een droogkookbeveiliging. Dit voorkomt eigenlijk dat het apparaat maar blijft verwarmen als er helemaal geen water meer in zit. De meeste waterkokers die zijn ook van plastic gemaakt en als dat langdurig blootgesteld wordt aan zo’n hete spiraal dan gaan er op een gegeven moment ongelukken gebeuren.
 
Sommige waterkokers hebben ook een warmhoudfunctie. Dit is handig als je de waterkoker gebruikt bij het koken. Als je alles tegelijk klaar wilt hebben dan laat je het water even tegen het kookpunt aanhangen. En als het hele zaakje dan nog 6 minuten nodig heeft dan doe je snel het kokende water in de pan en gooi je de macaroni erin. Ook als je visite verwacht is het natuurlijk erg handig. Je gasten komen binnen en je hebt binnen een halve minuut een verse kop thee voor hun neus staan.
 
Maar het kan nog veel gemakkelijker. Na de waterkoker is er nu weer iets nieuws bedacht waarmee het allemaal nog veel sneller kan. Dit heeft de naam ‘kookkraan’ meegekregen. Het is een kraan die is aangesloten op een kleine boiler. De bediening gaat met een elektronisch knopje die afhankelijk van de instellingen na drie keer kort drukken en inhouden een kokend hete straal water laat lopen. Dit drie keer drukken is een beveiliging zodat u niet per ongeluk uw handen gaat wassen onder een kokend hete straal water. Om zo’n setje aan te schaffen moet men wel wat diep in de buidel tasten. De goedkoopste setjes ( boiler + kraan ) zit net wat onder de €1000.

    28-08-2013 00:00