Inhoud
Er zijn waterkokers met een kleine inhoud, maar ook waterkokers met een grote inhoud. De inhoud ligt tussen de 0,5 en 2 liter.

Vermogen
Niet alleen het vermogen is belangrijk voor de snelheid van het bereiken van het kookpunt. Een waterkoker met een open verwarmingselement met bijvoorbeeld een wattage van 1500 watt zal eerder klaar zijn met water koken dan een waterkoker met een gesloten verwarmingselement met hetzelfde wattage.

Automatische afslag
Een apparaat dat voorzien is van automatische afslagfunctionaliteit kan niet droogkoken.

Materiaal
Waterkokers zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Bijvoorbeeld in metaal, RVS maar ook in kunststof. Als je in de keuken dezelfde lijn wilt doortrekken in alle keukenapparatuur dan is dat ook mogelijk met de waterkoker. Er zijn meerdere merken die eenzelfde lijn uitbrengen in meerdere apparaten voor de keuken.

Praktische eigenschappen
Kijk goed naar de praktische eigenschappen van de waterkoker. Een opbergmogelijkheid voor het snoer zorgt ervoor dat het snoer niet tentoongesteld ligt op je aanrecht. Duurdere modellen zijn 360 graden draaibaar, waardoor je het apparaat altijd gemakkelijk op de basis kunt plaatsen
 
Temperatuurstand
Als je optimaal van je gezette thee wilt genieten, kun je een waterkoker kiezen die over een temperatuurstand beschikt. Bij het zetten van verschillende soorten thee zijn verschillende temperaturen gewenst. Voor groene thee is dit bijvoorbeeld 70/80 °C. Bij witte thee is dit 95 °C. Door deze functie kun je zelf bepalen tot welke temperatuur je het water wilt verwarmen. De temperatuurstanden variëren meestal tussen 40, 60, 80 en

    08-05-2014 00:00