Twee ex-studenten die studeerden op de Eindhovense Designacademie hebben een revolutionair idee bedacht voor een nieuwe waterkoker. Met behulp van een verwarmd staafje brengt de Miito, zoals de waterkoker heet, precies de juist hoeveelheid water op temperatuur. Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste hoeveelheid water in een container stoppen en op de Miito zetten, daarna leg je het staafje op de bodem van de container en druk je op een knopje. Even wachten… en klaar is uw kopje thee of melk.

Handig en mooi

Het idee kwam van twee Duitsers genaamd Nils Chudy en Jasmina Grase, welke allebei kortgeleden afgestudeerd zijn van de Designacademie in Eindhoven. Ze vonden dat de normale waterkoker veel te veel water verspilde. Want, als u naar uw eigen gebruik van een waterkoker kijkt dan zal dat wel niet het meest efficiënt zijn. Dat dachten zij dus ook en dus bedachten ze de Miito. Eigenlijk is het idee heel simpel maar wel efficiënt, maar wat eigenlijk nog meer opvalt is het hypermoderne design van het apparaat. Het is iets wat helemaal thuishoort in de moderne keuken.

De waterkoker komt in 2016 op de markt

Meer mensen vonden het blijkbaar een goed idee. In twee dagen tijd werd op de website Kickstarter meer dan 200.000 euro opgehaald. Dit terwijl het doel eigenlijk maar 150.000 euro was. En het bedrag is nog veel geworden want het is geindigd op maar liefst 818.099 euro. Wat ongeveer 5.5 keer meer is dan het gevraagde bedrag. De waterkoker is nog niet verkrijgbaar, maar in 2016 komt deze op de markt. De kosten van de waterkoker bedragen 90 euro.

Waar koop ik een waterkoker?

Wij verkopen nou net geen Miito’s maar wel gewoon prima waterkokers. Dus is uw waterkoker kapot of u wilt een nieuwe, twijfel dan niet en kijk rustig eens rond op onze mooie website!

 

    08-09-2015 00:00