Er is weer een nieuwe duurzame waterkoker op de markt, de zogeheten Eco Kettle. Deze nieuwe waterkoker is één van de nieuwste groene waterkokers als het om duurzaamheid gaat.

Deze waterkoker heeft gelijk al het label ‘recommended’ gekregen van het Engelse Energy Saving Trust. Dit label wordt alleen gegeven aan de producten die het meest zuinig zijn binnen de klasse van het desbetreffende product. Volgens de testen die zijn gedaan met deze waterkoker is het mogelijk om tot 31% te besparen vergeleken met de standaard waterkoker die de meeste mensen in huis hebben op dit moment.

De Eco Kettle

De Eco Kettle is een relatief grote wakerkoker in vergelijking met de standaard waterkoker. Dit komt doordat deze waterkoker werkt met twee watercompartimenten. Dit kan voor sommige huishoudens natuurlijk een probleem zijn omdat de waterkoker er veel ruimte door inneemt. Aan de andere kant valt de waterkoker wel op en daardoor kan iedereen wel zien dat je een speciale waterkoker in huis hebt.

Werkwijze Eco Kettle

Deze waterkoker bestaat dus uit twee waterreservoirs die met elkaar in verbinding staan. Je hebt dan één waterreservoir voor de opslag en één waterreservoir met water dat verhit wordt. Bij ieder kookbeurt kies je een hoeveelheid water die je wilt gaan verhitten door deze over te pompen van het ene reservoir naar het andere reservoir. Dit gebeurt door te drukken op de ronde knop boven op de waterkoker. Met dezelfde knop is het ook makkelijk te doseren en kun je kiezen hoeveel ml je wilt verhitten. Daardoor verhit de waterkoker dus alleen de hoeveelheid je nodig hebt en daar wordt dan de energiewinst op gehaald.

Ook heeft de waterkoker drie knoppen met standen waar je de temperatuur mee kan bepalen voor de waterkoker, de standen van deze waterkoker zijn 80 graden, 90 graden en 100 graden. De temperatuur standen kunnen een groot voordeel hebben voor als je bijvoorbeeld een kopje kruidenthee wilt zetten wat meestal niet met kokend water moet. Daarvoor is de 80 graden knop dan ideaal, ook is de 80 graden knop dan ideaal om de bekende groene en witte thee te zetten die al zijn anti-oxidanten verliest en bitter wordt als je die zet met kokend water.

Het belangrijkste van deze waterkoker is dan ook dat je moet bepalen hoeveel water je wilt verhitten en daar pak je dan ook weer de energiewinst op. Veel mensen gooien de hele waterkoker vol terwijl ze maar water voor één kopje thee nodig hebben. De Eco Ketlle leert je dan ook dat je moet gaan bepalen hoeveel water je wilt verwarmen en dat je dus niet meer de hele koker voorgooit en daardoor meer energie verbruikt. De Eco Kettle kan een huishouden dan dwingen om na te denken over het energie verbruik. Niet iedereen heeft deze waterkoker nodig maar voor vele mensen kan het de ideale oplossing zijn.

    18-11-2015 00:00