Handige tips voor het gerbruik van een waterkoker

Een maaltijd koken kan vaak veel tijd kosten. Deze tijd heb je niet altijd in je drukke leven. Als je dan op vakantie gaat, heb je wel de tijd om deze te koken, maar je kan niet een hele keuken meenemen. Voor beide gevallen kan een waterkoker de oplossing zijn. Er is dus niks typisch aan een waterkoker. Een waterkoker is veel functioneler dan je denkt. Een waterkoker kan je voor veel meer gebruiken dan alleen water koken. Hier zijn zeven handige tips die je kunt gebruiken om met een waterkoker heerlijk en snel te kunnen eten.

Couscous

Couscous kan je met alleen water bereiden. Je kan met de waterkoker het water kokend maken, waar deze natuurlijk voor bedoeld is, en kan dit kokende water vervolgens over een schaaltje met couscous gieten, zodat de couscous net onder water staat. De couscous neemt binnen een paar minuten het water op. De couscous kan je natuurlijke gebruiken bij bijvoorbeeld een salade.

Groenten

Groenten zijn erg makkelijk te koken met een waterkoker, ook al ligt dit op het eerste gezicht niet voor de hand. Groenten met een korte bereidingstijd zijn ideaal voor de waterkoker. Groenten met een korte bereidingstijd zijn voorgekookte aardappels, doperwtjes of wortels. Je doet de groenten in de waterkoker. Vervolgens vul je de waterkoker met water en je brengt dan het geheel aan de kook. De groenten zijn binnen enkele minuten klaar.

Eieren

Eieren zijn bij nader inzien een best logische optie om te koken met de waterkoker. Het gaat vaak ook een stuk sneller dan dat je het doet in een steelpannetje. Ook hier vul je de waterkoker met de eieren en met water. Dit breng je met de waterkoker aan de kook. Nadat de waterkoker aflaat doe je de eieren er nog drie tot vijf minuten in de koker, afhankelijk van het feit dat je ze zacht of hardgekookt wil.

Pasta

Ook pasta is gemakkelijk klaar te maken met de waterkoker. Dit werkt beter met waterkokers zonder metalen spiraal op de bodem, want de pasta kan hier makkelijk aan vast te komen zitten. Net als de eieren en groenten vul je de koker met de pasta en vul je deze aan met water. Je wacht net zolang als dat de verpakking van de pasta aangeeft en voila, je hebt pasta.

Gevriesdroogde maaltijden

Tegenwoordig zijn er erg veel gevriesdroogde maaltijden. Dit is een goed alternatief voor een gekookte maaltijden. Deze maaltijden zitten in zakjes, net als bij astronauten. Het is dus vrij logisch dat je met een waterkoker een snelle en lekkere maaltijd op tafel kan zetten met gevriesdroogde maaltijden. Het kost vaak maar tien minuten.

Instant maaltijden

Instant maaltijden zijn zowat gemaakt voor de waterkoker. Het lijkt een beetje op het principe van een gevriesdroogde maaltijd, maar werkt net iets anders. Ook hier hoef je slechts gekookt water toe te voegen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Denk hierbij aan noodles, bouillon of aardappelpuree.

Zelfgemaakte maaltijden

Als je in het weekend een keer tijd heb om zelf maaltijden te koken, kan je deze door de weeks meenemen naar het werk, of je kan ze meenemen op vakantie. De versgemaakte maaltijd doe je in een glazen pot, of in een zakje. Deze doe je in de waterkoker om de maaltijd weer op te warmen. Het kan zijn dat je de waterkoker meerdere keren moet aanzetten, afhankelijk van de grote van de maaltijd.

    19-11-2015 00:00