Iedereen kent het gefluit van een fluitketel, door dit geluid weet je dat het water in de fluitketel gekookt is. Maar een waterkoker geeft ook een signaal als het water gekookt is. Het geluid van een waterkoker is voor veel mensen herkenbaar, nog niet zo herkenbaar als het gefluit van de waterkoker. De meeste mensen doen het water in de koker en doen deze aan. De meeste mensen blijven niet wachten bij de waterkoker, maar gaan hun tijd nuttig benutten. Maar als u druk bezig bent wilt u natuurlijk wel weten wanneer het water gekookt is. Daarom beschikken de meeste waterkokers over ‘’de klik’’.

Wat is de klik?

De klik is het geluid dat je hoort als het water dat in uw waterkoker zit gekookt is. Het geluid dat je hoort komt van een schakelaar die uit twee metalen bestaat en die een bepaalde temperatuur heeft bereikt. Het betekend dat uw water is gekookt is. De schakelaar is een strip die gemaakt is van drie verschillende metalen, deze liggen als een belegd broodje op elkaar. Bij opwarming zullen deze metalen uitzetten. Als het water het kookpunt heeft bereikt, warmt de strip op en zet één van de metalen meer uit dan de andere. Hierdoor gaat de strip buigen waardoor de waterkoker wordt uitgeschakeld. Deze strips worden ook wel gebruikt bij mechanische klokken. Deze strips kunnen de  juiste tijd aangeven als de kamertemperatuur verandert.

Waterkoker kopen?

Heeft u nog geen waterkoker en bent u gek op heerlijke thee? Wacht dan geen moment en schaf dan nu uw eigen koker aan op waterkoker-zaak.nl, hier vindt u ons ruime assortiment in waterkokers. Uw thee mooi serveren? Dat doet u met een theepot van waterkoker-zaak.nl. Besteld u uw product voor 22:00 dan heeft u deze de volgende werkdag al in huis en dat geheel zonder verzendkosten.

    14-07-2016 00:00