Iedereen drinkt wel eens een kopje thee, maar dan moet je wel eerst je water koken. Veel mensen koken hun water voor de thee in een waterkoker. Ook zijn er nog steeds mensen die hun water in een fluitketel koken, maar wat is nou eigenlijk beter? Het koken van je water in een waterkoker of in een fluitketel? Is er wel een verschil? De voordelen en nadelen van de waterkoker en fluitketel heb ik even onder handen genomen.

Waterkoker

Een waterkoker werkt zoals je waarschijnlijk wel weet op stroom. Hierdoor kun je bijna overal je waterkoker aanzetten voor een kopje thee. Ook is je water meestal snel heet zodat je zo snel mogelijk van je kopje thee kan genieten. Een nadeel van de waterkoker is dat er snel kalk ontstaat in de waterkoker waardoor je water er niet meer heel lekker uitziet en smaakt. Dit kan je makkelijk verhelpen met ontkalker. Als je jou waterkoker hebt ontkalkt ziet hij er weer als nieuw uit. Een ander nadeel van de waterkoker is dat je het meestal niet goed hoort wanneer je water heet is. Als je dan in een andere kamer bent moet je eerst naar de keuken lopen om te zien of je water al heet is.

Fluitketel

Bij een fluitketel hoor je het direct als het water gekookt is. Als het water in een fluitketel kookt gaat hij namelijk fluiten. Hierdoor weet jij dat je thee kan gaan zetten. Al hoewel sommige mensen het fluiten als storend ervaren vinden veel mensen het juist handig. Ook ontstaat er minder snel kalk in een fluitketel dan in een waterkoker. Het nadeel van een fluitketel is wel dat je er per se een gasfornuis voor nodig hebt en dus niet overal kan gebruiken. Als jij je nou afvraagt wat je water het snelst kookt dan kan ik je vertellen dat dat bijna geen verschil maakt.

    23-09-2016 00:00