Waterkoker, hoe werkt dat eigenlijk?

Een waterkoker is natuurlijk erg makkelijk om te hebben. Je doet er water in zet hem aan en na een tijdje als het water kookt dan gaat de waterkoker uit. Nu kun je het water gebruiken voor bijvoorbeeld thee. Hoe werkt zo’n waterkoker eigenlijk? Hoe verwarmt hij het water en hoe weet hij dat het water kookt? Het lijkt zo makkelijk, maar als je er over nadenkt is zo’n apparaat toch best wel ingewikkeld.

Hoe verwarmt een waterkoker?

Een waterkoker zorgt ervoor zoals de naam al zegt dat je water gaat koken. Dit is erg handig voor de thee, maar hoe zorgt een waterkoker er nou voor dat het water gaat koken? Dat is heel makkelijk, door op de aanknop te drukken gaat het stroom aan en gat het verwarmingselement wat onder in het waterreservoir zit aan. Hierdoor verwarmt het water en gaat het water na een tijdje koken. Als het water dan zijn kookpunt bereikt gaat de waterkoker vanzelf uit. Dan kun jij gebruik maken van het kokend hete water, maar hoe weet de waterkoker nou dat het water kookt?

Kookpunt bereikt

Zodra het water kookt valt de waterkoker uit zichzelf uit. Hoe weet de waterkoker nou dan dat het water kookt? Zit er een timer op of meet hij de temperatuur? Allebei niet helemaal. Er zit geen timer op, maar het heeft wel met temperatuur te maken. Er zit namelijk een bimetalen strip in de waterkoker die bij een bepaald temperatuur ombuigt. Zodra deze strip ombuigt zet hij het stroom uit waardoor de waterkoker dus uitvalt. Zo weet jij dat het water kookt en dus kan gebruiken voor een heerlijk kopje thee. Het is dus nog best wel ingewikkeld hoe een waterkoker werkt. Gelukkig hoef jij je daar niet druk om te maken want jij hoeft alleen maar te wachten tot het water kookt

    12-10-2016 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)