Tips voor het kopen van een waterkoker

Koude dagen en op zoek naar een drankje dat u warm houdt dan is thee perfect voor u. Het drinken van thee heeft verschillende gezondheidsvoordelen voor u lichaam wat erg gunstig is rond de wintertijden. En bij het zetten van een lekker kopje thee hoort natuurlijk ook een goeie waterkoker. Er zijn meer opties dan je misschien denkt. Met deze tips kom je zeker thuis met een goede waterkoker.

Zuinig water koken

Hoe hoger het wattage van de waterkoker, hoe sneller het water kookt. De wattages kunnen behoorlijk verschillen; van 0.5 kW tot 3 kW. Wil je een milieubewuste keuze maken? Dan kan je evengoed voor een waterkoker met een hoog vermogen kiezen. Omdat deze minder lang aan staan, gebruiken de waterkokers met een hoog vermogen niet direct meer stroom dan een apparaat met een laag vermogen. Let er wel op dat je een waterkoker koopt die helemaal uitschakelt na gebruik. In de stand-by stand verbruikt de waterkoker namelijk geen stroom, behalve als het apparaat een lamp of display heeft dat aanblijft als je de waterkoker niet meer gebruikt.

Veiligheid

Voor veel mensen is het belangrijk dat de buitenkant van de waterkoker niet te heet wordt. Vaak kan je inschatten of dit het geval is: waterkoker met een geïsoleerde wand (ook wel koude wand genoemd) worden minder heet. Ook zijn er verschillen in materialen. Zo wordt kunststof minder heet dan een metalen wand.

Filter

Veel waterkokers hebben een (uitneembare) filter om ervoor te zorgen dat er geen kalk in je thee komt. Vind je dit belangrijk?

Wifi

Geen zin om naast de waterkoker te wachten totdat het water gekookt is? Misschien is een waterkoker met wifi dan iets voor jou. Hiermee kan je met een app de waterkoker op afstand inschakelen, dus kan jij lekker op de bank blijven zitten. Helaas moet je wél zelf zorgen dat de waterkoker goed gevuld is.

    02-02-2017 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)