Als u opzoek bent naar een goede waterkoker zijn er meer opties dan je misschien denkt. Een goeie keuze maken om een lekker kopje thee te maken met een waterkoker is niet altijd even makkelijk. Met deze tips heeft u zeker een goede waterkoker.

Tip 1
Hoe hoger het wattage van de waterkoker, hoe sneller het water kookt. De wattages kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Als een voor een milieubewust keuze kiest, dan kan je evengoed voor een waterkoker met een hoog vermogen kiezen. Omdat de waterkokers met een hoog vermogen minder snel aan staan betekend het niet direct dat het apparaat meer stroom gebrukit dan een apparaat met een laag vermogen.

Het is wel handig om de  waterkoker die u koopt helemaal uitschakelt na gebruik. In de stand-by stand verbruikt de waterkoker namelijk geen stroom. Het apparaat verbruikt wel stroom als het apparaat een lamp of display heeft dat aanblijft als je de waterkoker niet meer gebruikt.

Tip 2
Veel mensen vinden het vaak belangrijk dat de buitenkant van de waterkoker niet te heet wordt. Je kan vaak al inschatten of dit het geval is: als er staat dat de waterkoker een geïsoleerde wand heeft (ook wel een koude wand genoemd) worden deze minder heet. Ook zijn er verschillen in het materiaal wat u kiest, zo wordt kunststof minder heet dan een metalen wand.

Tip 3
Veel waterkokers hebben een (uitneembare) filter om ervoor te zorgen dat er geen kalk in je thee komt. Vind je dit belangrijk, kijk dan goed welke kokers over zo'n filter beschikken.

Tip 4
Geen zin om in de keuken te wachten totdat het water gekookt is? Dan is een waterkoker met wifi iets voor jou. Met een app kan je de waterkoker op afstand inschakelen en dan kan jij lekker op de bank blijven zitten. Helaas moet je er wél zelf voor zorgen dat de waterkoker goed gevuld is.

    29-03-2017 00:00