Natuurlijk is warmte heerlijk als u na een lage dag thuiskomt. U ploft neer op de bank en u kan lekker onder een warmtedeken liggen of u duikt u bed in die niet meer koud is door een verwamde onderdeken. Dit is natuurlijk heerlijk, maar wist u dat dit niet alleen lekker is, maar ook goed is voor de gezondheid?

Warmtebron

Natuurlijk zijn de kussens en dekens een warmtebron, u zou het vaak gebruiken als u het snel koud heeft of in de wintermaanden. Dekens en kussens zijn makkelijk in gebruik en warmen snel op, zodat als u hem aandoet u snel warmte krijgt.

Warmte goed voor de gezondheid?

Warmte is zeker goed voor de gezondheid en doet meer met uw lichaam dan u denkt. Warmte helpt bijvoorbeeld tegen pijn van spanning van de spieren. Warmte mindert de pijn van bijvoorbeeld spieren, ook wordt warmte vaak gebruikt bij chronische pijn. De warmte helpt ook bij de verwijding van de bloedvaten en stimuleert de bloedsomloop. Hier komen we ook al gauw terug op de warmtedekens en kussens, die een goede stimulatie kunnen zijn voor spierpijn of de bloedsomloop.

Warmte dekens en kussens voor uw gezondheid

Veel spanningen en krampen bij bijvoorbeeld spierpijn, kunnen worden verlicht met warmte, Als u een warmtekussen of deken gebruikt kan dit u pijn verlichten. Ze zijn niet alleen makkelijk in gebruik, ook zijn ze goed en specifiek voor uw spieren, u plaatst ze doelgericht op uw lichaam en het laat de spieren in de omgeving verwarmen en ontspannen. Zo behandelt u uw spieren door ze de nodige rust te geven en bevordert dit het herstel van uw spieren.

Natuurlijk is het van belang om te kijken wat voor aandoening u heeft. Ook is het altijd handig om bij klachten met uw huisarts te overleggen wat is aan te raden.

    20-06-2017 00:00