Iedereen met een eigen huis heeft vast ook wel een waterkoker, voor bijvoorbeeld thee. Vandaag gaan we het hebben over de waterkoker en over het onderhoud ervan zodat u er langer van kan genieten. Waterkokers bestaan voor het grootste gedeelte uit een reservoir voor water, een handvat, een schakelaar en een stekker voor de stroom. Aan de onderkant van de waterkoker zit het warmte element. Zodra de stekker erin zit hoef je hem alleen maar aan te doen en het water zal warm worden. Onder bij het warmte element zit nog een schakelaar die ervoor zorgt dat het niet doorbrandt zodat het ook altijd veilig blijft.

Onderhoud

Een waterkoker heeft goed onderhoud nodig, zo wordt namelijk voorkomen dat er kalk in komt. Het is namelijk niet goed dat er kalk bij het warmte element komt. Dit omdat het water dan niet meer zo lekker zal zijn nadat het gekookt is. Dit kan simpel worden verwijderd door middel van verdunnende natuurazijn. Het is ook handig om dit regelmatig te doen zodat de waterkoker ook langer mee gaat. Na een paar minuten is het azijn opgelost en dan is het kalk als het goed is gegaan weg. Het is lastig om een waterkoker met een spiraalelement schoon te maken. Dit omdat het kalk dan in het water kan kopen. Dit is natuurlijk niet lekker en het is ook niet goed voor het water.

De geschiedenis

Sinds 1891 is de eerste waterkoker op de markt, gemaakt door Carpenter Electric Organisation. Voordat er een waterkoker was moest alles via een ketel. Dit was niet moeilijk maar het duurde wel lang. Je moest namelijk eerst water in een pan doen en daarna moest je die pan op het vuur zetten. Als dat gedaan was moest je wachten tot het kookte en zo had je vroeger warm water.

    03-07-2017 00:00