Een waterkoker, je zou denken. Een gemakkelijke aankoop, waar je niet met al te veel attributen rekening moet houden. Dit is dus niet het geval. Bij een waterkoker komt heel veel kijken, dus het is verstandig om hier even rustig de tijd voor te nemen. Wij van waterkoker-zaak.nl willen jouw leven wat gemakkelijker maken, dus vandaar dat we in dit bericht jou vijf tips geven waar je op moet letten bij het kopen van een waterkoker.

Materiaal

Natuurlijk zijn de waterkokers gemaakt van verschillende soorten materiaal ook van verschillende kwaliteit. Er bestaan glazen waterkokers, waterkoker gemaakt van keramiek, kunststoffen waterkoker en roestvrijstalen waterkokers. Natuurlijk heeft elke waterkoker verschillende soorten basiselementen, deze kunnen ook van verschillend materiaal gemaakt zijn. Dat heeft invloed op de kwaliteit van de waterkoker.

Functies

Ook is het handig om van tevoren te weten wat voor functies de waterkoker moet bezitten. Een waterkoker kan namelijk verschillende soorten functies hebben, zoals een instelbare temperatuur, warmhoud functie, een waterniveau indicator aan de buitenkant of een open of een gesloten verwarmingselement. Met een instelbare temperatuur, kan je zelf de temperatuur instellen, wat fantastisch is als je net niet kokend water wilt. Met een warmhoud functie, kan je na het koken van je water, het water warm houden zodat het niet lauw wordt en je hem de hele tijd kan gebruiken. Met een waterniveau indicator kan je precies meten hoeveel water er in jou waterkoker zit. Als laatst is het handig om van tevoren te beslissen of je voor een open of een gesloten verwarmingselement gaat. Een gesloten verwarmingselement krijgt namelijk geen kalkaanslag.

Inhoud

Eén van de grootste factoren waar je rekening mee moet houden met de aankoop van een waterkoker, is de inhoud van de waterkoker. Zoek je een waterkoker waar je alleen voor jezelf een kopje thee mee wil zetten of warme chocomelk, ga dan voor een 0,6 – 1 liter waterkoker. Zoek je er één waarmee je thee kan zetten voor een groep. Ga dan voor een groter formaat. Wij adviseren 1 – 2 Liter.

Voet van de waterkoker

Er zijn twee verschillende soorten voeten als het gaat om waterkokers. Je hebt een ronde voet van 360 graden, waarbij de waterkoker draaibaar is. En je hebt een waterkoker waar je hem vast kan zetten. Bij een vaste kan de waterkoker altijd op dezelfde plek staan, met draaibare is de basisplaat 360 graden rond, waardoor je hem altijd in het midden van het opzetstuk kan zetten en dat die kan ronddraaien.

Prijs

Op onze webshop hebben we waterkokers van €20,- maar ook van €90,-. De prijs van een waterkoker is gerelateerd aan de functionaliteit en de kwaliteit van de waterkoker. Wil je voor een simpel model gaan, waar je alleen thee voor jezelf mee wil gaan zetten, ga dan voor een wat goedkoper model. Maar wil een waterkoker met veel functies, kijk dan even rond, tussen de hogere prijsklassen.

    06-02-2018 00:00